yummifood

Tjocka spjäll

Publicerad 2010-12-24 12:09:00 i Jul/Christmas,


Ni kanske vill ha receptet på mina tjocka spjäll som jag gör till Julbordet i år så lägger in det här..

4 portioner

Ingredienser
1 1 tsk salt/ liter vatten
3 3 svartpepparkorn
1 1 lagerblad

Glaze:
1 1 dl passerade tomater
2 2 msk worcestershiresås
2 2 msk sirap
1 1 tsk paprikapulver
1 1 krm chilipulver
1 1 vitlöksklyfta

Gör så här

1. Lägg spjället i en stor kastrull och häll på vatten så att det täcker. Lägg i salt, peppar och lagerblad och låt kok upp. Låt sjuda på svag värme under lock i 30-45 minuter, beroende på tjocklek. Ta upp spjällen och låt dem svalna.

2. Glaze: Blanda samman passerade tomater, worcestershiresås, sirap, paprika- och chilipulver. Pressa ner vitlöken.

3. Ugnsstek så här: Lägg revbenen på ett galler i en långpanna med benen uppåt. Stek i 275° i ca 20 minuter. Vänd och pensla med glaze. Stek i ca 10 minuter till. Pensla med mera glaze före servering.

4. Grilla så här: Grilla spjällen runt om på träkolsgrill. Det tar sammanlagt mellan 10 och 15 minuter. Grilla långt från glöden. Pensla med glaze före servering. Skär upp spjället så att varje bit har ben i sig.

Julmaten

Publicerad 2010-12-24 10:05:11 i Allmänt/Generally,

Jag började med att förbereda julmaten igår efter jobbet såsom Janssons Frestelse, Ris á la malta och en supersmarrig ungsbakad lax. Just nu håller jag på att koka dom tjocka spjällen innan dom ska in och grillas med god glaze. Har även kokat äggen så det är bara att klicka på lite majonäs sen och lägga på lite färska räkor.

Vad har jag kvar att göra då? Minneslista för mig själv

Koka Potatis

Vad fan det kan omöjligt vara allt som är kvar!? Jag ska inte griljera någon egen skinka i år för det blir så jäkla mycket kvar jämt så jag köpte med mig uppskivad ifrån delin innan jag åkte hem igår.. Sillen har jag inte heller lagt in själv i år utan köpte en färdig burk, köpte även våran himmelskt goda Drömsill & varmrökt lax med peppar ifrån fiskdisken. Rödbetssallad är inköpt även den. Tycker jag är på jobbet så mycket att jag inte orkar fixa så mycket hemma i år.

Gjorde iofs en supersmarrig grönkålsgratäng på jobbet för någon vecka sedan som jag skulle kunna ha gjort men nej det får bli en annan dag, ska även lägga upp receptet på den här sen för den måste ni testa!


 




Om

Min profilbild

Linda

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela