Vilda grytan

Arla.se

 

Varannan måndag så gör jag mat med Arlaprodukter och idag så vart det denna vilda gryta med renskav i. Väldigt gott och mycket populärt. Gjorde även en egen inlagd slanggurka då jag tyckte det passade till serveringen.

 

4 port


2 pkt renskav
1 tsk Arla smör-&rapsolja
4 dl Kelda® matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
1 st köttbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
2 msk vinbärsgelé eller saft


Gör så här
Stek fryst renskav i smör-&rapsolja i en stekpanna tills det får färg. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, soja och gelé i en gryta. Låt det koka upp under vispning. Lägg över renskavet i grytan. Låt det koka i såsen ca 5 min. Rotsaker och potatis passar bra till.

Kryddtips! Strö över hackade enbär, persilja och timjan.

 

2