yummifood

Bildbomb: Middag med vänner

Publicerad 2014-07-31 17:25:00 i Allmänt/Generally, Drinkar & Vin/Drinks & Wine, Grillat/Barbecue, Grönsaker/Veggies, Kött/Meat, Såser & Tillbehör/Sauces etc,

Har glömt att lägga upp bilder sen i lördags när vi var några stycken som åt hemma hos mig. Startade middagen med lite god ostbricka medans jag fixade grillat. Jag drack mitt favoritrosé till ostarna som var kvibille gräddädel och en brie camembert tårta.
 
  Jag fixade så klart en lite fördrink också, eller ja fanns dom som drack fler än en;). Recept på den hittar du HÄR.
 
Bröd att grilla som jag smetade in i rapsolja, hackad vitlök, hackad rosmarin samt timjan.
 
Marinerad oxfilé som legat sen dagen innan. Marinad: soja, rapsolja, tabasco chipotle, färsk timjan.
 
Denna gång så la jag på allt kryddsmör jag hade gjort direkt efter jag grillat klart så det fick smält fint över köttet. Det är alltså ett café de paris smör jag gjort och den är to die for. Kryddmixen kan du köpa hos oss i delikatessdisken på Ica Maxi Falun. Det står glasburkar ovanpå våran ostdisk, finns i smakerna bruschetta, tzatziki och café de paris.
 
Gjorde en sallad till köttet, alltså inga kolhydrater denna gång. Funkade även för killarna. Salladen bestod av blandsallad, blandade små tomater, röd lök, grillad halloumi, smörstekt sparris. Sen tror jag inte det var så mycket mer, väldigt god var den.
 
Hade en kall sås denna gång, tzatziki, som var gjord på grekisk yoghurt, vitlök, hackad gurka. Gillar att det är lite mer crunch i bitarna än att man river dom som man gör i en "vanlig" tzatziki. Jag tar även bort själva "kärnhuset" {som man ska göra} eftersom det släpper så mycket vätska ifrån det. Några varv med svartpepparkvarnen och några nypor salt, voila.
 
 
Till maten avnjöt jag ett rött vin ifrån Tina Nordström faktiskt, det kan man inte tro när man ser flaskan. Jag köpte den mest för jag gillade flaskan. Vinet heter Tina Montepulciano d'Abruzzo och är ett vin ifrån Italien med 13.5 %. Fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, plommon, örter, lakrits och choklad. Det har nr 76396 på systembolaget och kostar 89:-. Väldigt gott vin så det rekommenderar jag. Lite mer smak på det här och man jämför med hennes andra vin.
 
En väldigt mysig kväll, fler sånna på ingång med start imorgon.

Räkor, pasta och pannkakor

Publicerad 2014-07-30 21:10:45 i Pasta, Skaldjur/Seafood,

 
När jag var hemma hos min arbetskamrat Annsi under Midsommar så fick jag en fantastiskt god lunch som jag försökte mig på idag. Dock vart den inte lika god som hennes pastasås men min var god den med. Den är ganska enkel egentligen men det är väl det enkla som är det godaste!?
 
Nu har jag inga exakta mått eftersom jag höftar jämt, måste bli bättre på det!
 
Grädde
Ädelost, Kvibille
Koka ihop!
 
Pesilja, timjan och rosmarin hittade jag lite ute i min kryddträdgård som jag finhackade och smaksatte såsen med. Krydda med salt/vitpeppar. Red av såsen och ned med räkor, helst handskalade. Jag hade extra stora i frysen så använde dom. ELLER så strör du räkorna ovanpå din tallrik när du haft på pasta och sås.
 
Servera alltså med spagetti, strimlad röd lök, ruccola. några varv med svartpepparkvarnen och jag tog även lite riven parmesan på toppen. MUMS!
 
 
Kevin är inte så förtjust i räkor nu för tiden, han var det när han var yngre. Han tog alltid pizza med räkor på då men nu gillar han inte det alls så det fick bli pannkakor för honom med jordgubbssylt och mjukglassen som jag gjorde häromdagen.
 
Okej, kanske råkade slinka ned en pannkaka för mig med som "efterrätt". Kevin ville även smaka på min mat så han tryckte i sig lite pasta med sås. Både vart mätta och belåtna.

Om

Min profilbild

Linda

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela