Choklad fondant

 
150 g mörk choklad
150 g smör, mjukt
3 msk strösocker
3 st äggulor + 3 hela ägg
3 msk vetemjöl, eller Maizena majsstärkelse
 
1. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt svalna lite.
2. Vispa smör och socker mjukt med elvisp.
3. Vispa först ner en äggula i taget, sedan resten av äggen.
4. Vispa ner mjölet och chokladen. Hit kan förberedas dagen innan.
5. Låt smeten bli rumstempererad, rör den mjuk om den förvarats kallt. Fördela smeten i formarna. Hit kan förberedas samma dag.
6. Vid servering: Sätt ugnen på 200°. Grädda på galler i nedre delen av ugnen cirka 8 - 10 min, kanterna ska vara gräddade och mitten lös.
7. Ta ut och lossa kanten på en form i taget, stjälp upp på assiett. Pudra ev med florsocker och servera med en kula vaniljglass och färska bär.
fondant