Choklad fondant
150 g mörk choklad
150 g smör, mjukt
3 msk strösocker
3 st äggulor + 3 hela ägg
3 msk vetemjöl, eller Maizena majsstärkelse
3 msk strösocker
3 st äggulor + 3 hela ägg
3 msk vetemjöl, eller Maizena majsstärkelse
1. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt svalna lite.
2. Vispa smör och socker mjukt med elvisp.
3. Vispa först ner en äggula i taget, sedan resten av äggen.
4. Vispa ner mjölet och chokladen. Hit kan förberedas dagen innan.
5. Låt smeten bli rumstempererad, rör den mjuk om den förvarats kallt. Fördela smeten i formarna. Hit kan förberedas samma dag.
6. Vid servering: Sätt ugnen på 200°. Grädda på galler i nedre delen av ugnen cirka 8 - 10 min, kanterna ska vara gräddade och mitten lös.
7. Ta ut och lossa kanten på en form i taget, stjälp upp på assiett. Pudra ev med florsocker och servera med en kula vaniljglass och färska bär.
2. Vispa smör och socker mjukt med elvisp.
3. Vispa först ner en äggula i taget, sedan resten av äggen.
4. Vispa ner mjölet och chokladen. Hit kan förberedas dagen innan.
5. Låt smeten bli rumstempererad, rör den mjuk om den förvarats kallt. Fördela smeten i formarna. Hit kan förberedas samma dag.
6. Vid servering: Sätt ugnen på 200°. Grädda på galler i nedre delen av ugnen cirka 8 - 10 min, kanterna ska vara gräddade och mitten lös.
7. Ta ut och lossa kanten på en form i taget, stjälp upp på assiett. Pudra ev med florsocker och servera med en kula vaniljglass och färska bär.