yummifood

Amerikanska pannkakor

Publicerad 2014-11-30 12:20:00 i Frukost & Mellis/Breakfast & Snack, Yummi,

God morgon på er, hoppas ni har startat första advent med en riktigt härlig frukost. Det gjorde jag och slog till med amerikanska pannkakor med halloncoulis, kanelfrästa äpplen och honung. Självklart ska ni få recept på pannkakorna.
 

 
  • 210 g (3 1/2 dl) vanlig vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • 3 msk honung
 
Sikta ner vetemjölet i en skål, tillsätt bakpulver och salt. Rör om ordentligt så allt blandas. Skira äggen (separera gula och vita). Vispa vitorna till ett fast skum, blir bäst resultat i en helt ren metallskål. Smält smöret i en kastrull. Vispa upp äggulor och mjölk så de blandas. Tillsätt det smälta smöret och rör om. Häll i hälften av mjölkblandningen i mjölet och rör om lite. Tillsätt resten och rör smeten helt slät. Vispa inte..
   
 
Ha i de vispade äggvitorna och rör återigen till en slät smet. Häll i honungen och rör om så det blandas helt. Stek på medelvärme. 1/2 dl brukar vara lagom per pannkaka. Ovansidan ska vara nästan helt torr, med endast lite fukt i mitten, innan man vänder dem.
 
Jag stekte mina pannkakor i lite smör men du kan lika gäransteka utan, beror lite på vad du steker i för stekpanna. Testa med en först..
 
Pudra över lite florsocker vid servering och kanel är också gott. Servera med valfritt tillbehör som frukt, bär, smaksatt keso, kvarg, sirap etc etc.

 
 

Vin

Publicerad 2014-11-29 18:45:54 i Drinkar & Vin/Drinks & Wine,

Sist jag var på systembolaget så fick jag syn på några nyheter som var inne för test så jag ryckte åt mig 3 olika flaskor. Tycker det är kul att testa nya smaker hela tiden och har hunnit smaka på alla viner utom Zensa flaskan till höger. Jag har för mig att alla 3 var ekologiska, mycket goda så jag rekommenderar dom. Men ikväll dricker jag fanta ;).

Burger night

Publicerad 2014-11-27 22:37:13 i Favoriter/Favorites, Färs/Mince, Middag/Dinner, Potatis & Rotfruker/Potatoes & root vegetables, Yummi,

Igår gjorde jag och Kevin egna hamburgare, pommes och rotfruktschips. Det var länge sen jag åt så gott, kunde ätit ihjäl mig men maten tog slut och det var nog lika bra det. Kryddade burgarna med salt, peppar och smokey barbecue sås.
 
För att få riktigt tunna chips så körde jag den på min mandolin jag fick av snälla Malin i somras, hon hade en som bara låg i hennes skåp ouppackad och efter jag fick den har den använts flitigt. Igår körde jag potatis, palsternacka och morot. Friteringen körde jag i min nya gryta ifrån Le creuset och jag friterar i en vanlig matolja. Jag använder aldrig termometer men ska du göra chips så fritera i ungefär 130 grader. Jag friterade faktiskt 2 ggr för att få dom extra krispiga och sen körde jag salt & nymalen svartpeppar på, sååååå gott!!!
 
Jag friterade även pommes, dom förkokar jag alltid cirka 10 min och sen friterar jag dom 2 ggr för extra krispiga. Det ska ungefär vara 160 grader om du kör med temp.
 
Jag har alltid guacomole på hamburgare istället för hamburgerdressing för jag tycker det är supergott. Enkelt, mixa 1-2 avokado med några cocktailtomater, en halv röd lök, saft ifrån en 1/2 lime, salt och chili pulver smokey. Enklare kan det inte bli ;).
 
Ost och knaperstekt bacon, lite jalapenos och grönsaker så är jag nöjd!
 
 
Det vattnas i munnen kan jag lova av att skriva det här inlägget och hungrig är jag, har faktiskt inte ätit lunch eller middag idag.. bara några mackor så jag måste trolla fram nått enkelt innan jag ska titta lite tv. Men kan lova er att det dröjer inte länge förräns jag kommer äta det här igen och dååå ska jag göra en hel balja med pommes och chips;).

Om

Min profilbild

Linda

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela