yummifood

Halstrad pilgrimsmussla med mangosalsa

Publicerad 2014-10-31 10:38:13 i 3-Rätters/3-Course, Bakning/Baking, Förrätt/starter,

 
Förra helgen så åt jag och Kevin en 3-rätters middag (hur jag nu lyckades med det med pga min hand men jag hade en bra hjälpreda) och vi åt pilgrimsmussla till förrätt. Jag har aldrig ätit det förut då jag verkligen är en kött tjej men har blivit mer sugen att utforska fisk & skaldjursvärlden så vi gav oss ut på djupt vatten.
 
Jag hade faktiskt bara köpt 3 st pilgrimsmusslor för Kevin var lite anti mot det här men efter han smakade av min tallrik så skulle ha också äta det nästa gång, bra betyg med andra ord. Till honom gjorde jag en liten tapastallrik istället.

 
 
Avokadokräm:
1 avokado
citron eller limejucie
salt & peppar
 
Mixa ihop med en mixerstav och smaka av.
 
 
Mangosalsa:
Mango, fint tärnad
Röd chili, finhackad
Purjolök, finstrimlad
Persilja, finhackad
Saft ifrån lime
Salt efter smak
 
Blanda ihop och smaka av.
 
 
Ta bort muskeln på pilgrimsmusslan som sitter på sidan. Salta och peppra med nymald svartpeppar. Stek i smör, cirka 30-60 sek på varje sida. Servera direkt med avokadokrämen, mangosalsan, ringla lite fin rapsolja på sidorna och dra några varv med svartpepparkvarnen ovanpå musslorna/salsan... Ät och njut med ett glas vitt till!

Choklad & Nutella Fudge

Publicerad 2014-10-29 08:45:00 i Bakning/Baking, Choklad/Chocolate, Godis/Candy, Jul/Christmas,

 
Jag gjorde dom här fudgen förra året och kommer absolut göra dom i år igen, dom är beroendeframkallande och jag är glad att jag bara gör dom till Jul annars hade jag rullat fram!
 
 
Recept:
 
 • 1,5 dl socker

• 1,5 dl ljus sirap

• 1,5 dl grädde

• 50 g smör

• 2 msk kakao

• 1 tsk vaniljsocker

• 1 dl nutella

Salta jordnötter om man gillar det.

 

Koka upp alla ingredienser utan nutella i en tjockbottnad kastrull, låt det småputtra i cirka 20-30 min.Gör ett kulprov {häll en klick fudge i kallt vatten, blir den fast är den klar} för att se om fudgen är klar. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner nutella så att den smälter och det blir en jämn smet. Häll upp i en bakpappersklädd avlång bakform. Vill du ha halva fudgen med nötter så rör ned några på ena sidan av formen. Låt kallna och skär sedan i bitar. Fudgen förvaras i kyl och klarar sig runt 2 veckor.

Påminnelse: Rabattkod för mina läsare

Publicerad 2014-10-27 15:57:55 i Tips/Tip,

Påminner er om rabattkoden till stekpannan ifrån Kitchen Time som jag fick för några veckor sedan. Rabattkoden ger er 15 % i rabatt på denna stekpanna i 26 cm och sen finns den även en i 22 cm. Uppge koden "yummifood" som värdekod i kassan så dras 15 % rabatt av på priset, rabatten gäller November ut.
 

Info om produkten:

Det italienska varumärket Ruffoni är känt världen över för sina fantastiska kopparprodukter. De har idag flera olika serier med pannor, grytor, kastruller och kakformar till försäljning. Kopparprodukterna är inte bara framtagna för att erbjuda professionell standard, utan även unik, klassisk och vacker design. 

 

Opera-serien är gjord av 1,5-2 mm tjock, solid koppar som hamras och formas för hand. Denna stekpanna har en diameter på 26 cm och handtag i gjuten mässing. Liksom övriga Ruffoni-produkter kan den användas på alla värmekällor, dock ej induktionshällar. Koppar är en utmärkt metall för matlagning, tack vare dess värmeledande funktion. Därför behöver du inte särskilt hög värme när du lagar mat i kopparkärl, utan låg till medelhög värme räcker gott. Koppar kan efter en tid skifta färg på grund av oxidering, men med en metallputs för koppar får du snabbt tillbaka glans och originalfärg på dina kärl. Precis som med andra kvalitetsgrytor är det viktigt att du är försiktig med de verktyg du använder vid matlagning, och vi rekommenderar redskap i silikon eller trä för att vara så skonsam som möjligt mot metallen. Vid rengöring bör kastrullen handdiskas med en mjuk svamp, och hårt skrubbande bör undvikas. 

 

Ruffonis kopparkärl är en riktig klassiker, en perfekt kombination av skönhet och funktionalitet. Produkter från Ruffoni är helt enkelt en investering som med rätt vård och omsorg skänker glädje till både öga och gom hela livet.

 
Länk till 26 cm ---> här och länk till 22 cm ---> här.

Om

Min profilbild

Linda

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela