yummifood

Double Chocolate Brownie with Salted Caramel

Publicerad 2015-04-29 18:42:00 i Bakning/Baking,

Jag fick ett super STORT paket med Odense produkter ifrån Buzzador under förra veckan och jag började med att baka brownies med egenkokad kolasås. Dagen jag bakade brownies så tyckte jag dom inte alls var nå goda men kolasåsen var såååå jäkla mumsig. Smakade typ som rinnande knäck he he. Vill du också ha chansen att få testa produkter ifrån Buzzador så skriv ned din mailadress i detta inlägg så skickar jag en inbjudan!
 
 
Kolasås

2,25 dl = 225 ml strösocker
6 msk = 81 g osaltat smör, rumstempererat
1,1 dl = 110 ml grädde, rumstempererat
1 to 1½ tsk flingsalt
 
I en medelstor kastrull , värm socker på medelhög värme i ca 5 minuter . Använd en slickepott för att då och då röra om sockret, till botten av pannan . Först blir sockret klumpigt , men det kommer att smälta och börja bli en brunaktig färg . Rör inte alltför ofta , precis tillräckligt för att hålla allt jämnt matlagning .

Efter cirka 5 minuter, bör sockret vara smällt . När det blir mörkt bärnstens nyans , ta bort från värmen omedelbart och rör i smör . Blandningen kommer våldsamt bubbla, och så ska det bli så du gör inget fel . Använd din slickepott för att röra om i blandingen tills de smälter samman helt. Detta kan ta  en liten stund. Jag rörde som en idiot men till slut så lyckades jag.

Sen häller du i grädde och havssalt . Du kan använda 1 till 1½ tsk , beroende på hur mycket sälta du gillar. Använd din slickepott att röra tills allt är blandat . Ställ tillbaka kastrullen på plattan i ca 30 sekunder, rör hela tiden . Ta bort från värmen och låt svalna i 15 minuter .
 
Av detta recept så blir det mer än vad du ska ha i kakan, perfekt för att hälla ännu mer över vid servering;).
 
 
 
Sparade i alla fall alla brownies och dagen efter så var Elin & Rickard hit för att käka middag. Så jag testade att plocka fram brownies till efterrätt, så det vart det, glass & kolasås. Jag hade iofs nötter och vindruvor på min taqllrik också och det var riktigt gott tillsammans. Rickard undra hur sjutton jag kunde tycka att dom inte smakade bra, var typ det godaste han ätit någonsin ha ha. Så här kommer receptet på brownies med.
 
Double Chocolate Brownie
 
1,7 dl kakao
3,4 dl socker
2 ägg
160 gram osaltat smör
1,1 dl mjöl
1.4 tsk vanilj extrakt
1 gram salt
1-2 tsk kokat kaffe valfritt
100 gram mörk choklad jag använde Odense
 
Sätt ugnen till 175 grader. Ta fram en ugnsform, cirka 10x8 cm, smörj och lägg i bakplåtspapper.
Smält smör i mikron. Rör i socker, ägg, vaniljextrakt, salt och kaffe. Blanda ihop och sikta sedan ned  kakaopulver och mjöl, blanda. Hacka ned chokladen i mindre bitar och ha i smeten, blanda om.

Ha lite mer än halva smeten i formen, sprid jämnt till kanterna. Häll cirka 1/2 - 1 dl av karamellsåsen över brownie smeten, återigen sprid jämnt men inte riktigt till kanterna. Ha på resten av brownie smeten över kolasåsen, täta så mycket du kan så inte kolasåsen syns! Syns lite så är inte det hela världen.

Grädda i ungefär 40 minuter, kolla med kniv i mitten om kakan är torr. Ta ut från ugnen och låt svalna helt ( ca 1 timme ) . Skär i 9 rutor och ät med massa kolasås och glass!
 

Mango Madness

Publicerad 2015-04-29 11:21:00 i 3-Rätters/3-Course, Dryck alkoholfri/Drink alcohol-free,

Var iväg och körde ett benpass på gymmet imorse så då behödes lite extra mat i magen som resulterade i detta. Ägg som vanligt, räkor, citronmajonäs, ruccola, valnötter, brie och en supergod drink som är gjord på 3 dl alpro coconut, 2 dl fryst mango, ett gäng myntablad samt lite kanel. Kör i mixern, drick och njut för fullt!

Om

Min profilbild

Linda

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela