Double Chocolate Brownie with Salted Caramel
2,25 dl = 225 ml strösocker
6 msk = 81 g osaltat smör, rumstempererat
1,1 dl = 110 ml grädde, rumstempererat
1 to 1½ tsk flingsalt
Efter cirka 5 minuter, bör sockret vara smällt . När det blir mörkt bärnstens nyans , ta bort från värmen omedelbart och rör i smör . Blandningen kommer våldsamt bubbla, och så ska det bli så du gör inget fel . Använd din slickepott för att röra om i blandingen tills de smälter samman helt. Detta kan ta en liten stund. Jag rörde som en idiot men till slut så lyckades jag.
Sen häller du i grädde och havssalt . Du kan använda 1 till 1½ tsk , beroende på hur mycket sälta du gillar. Använd din slickepott att röra tills allt är blandat . Ställ tillbaka kastrullen på plattan i ca 30 sekunder, rör hela tiden . Ta bort från värmen och låt svalna i 15 minuter .
3,4 dl socker
2 ägg
160 gram osaltat smör
1,1 dl mjöl
1.4 tsk vanilj extrakt
1-2 tsk kokat kaffe valfritt
100 gram mörk choklad jag använde Odense
Smält smör i mikron. Rör i socker, ägg, vaniljextrakt, salt och kaffe. Blanda ihop och sikta sedan ned kakaopulver och mjöl, blanda. Hacka ned chokladen i mindre bitar och ha i smeten, blanda om.
Ha lite mer än halva smeten i formen, sprid jämnt till kanterna. Häll cirka 1/2 - 1 dl av karamellsåsen över brownie smeten, återigen sprid jämnt men inte riktigt till kanterna. Ha på resten av brownie smeten över kolasåsen, täta så mycket du kan så inte kolasåsen syns! Syns lite så är inte det hela världen.
Grädda i ungefär 40 minuter, kolla med kniv i mitten om kakan är torr. Ta ut från ugnen och låt svalna helt ( ca 1 timme ) . Skär i 9 rutor och ät med massa kolasås och glass!
Åh, vad gott!v Måste testas :D
rebecka_liljestad@hotmail.com
Kram