yummifood

Sneak Peak; Nyheter ifrån Cloetta!

Publicerad 2015-08-31 19:16:02 i Godis/Candy, Nyheter/News,

Fick ett helt underbart pressutskick ifrån Cloetta idag, det är lika roligt varje gång man får en avi att man har ett paket att hämta ut ifrån dom för då vet man att det är något gott på gång och denna gång gjorde dom mig verkligen inte besvikna! Detta får bli en liten sneak peak ifrån deras nyheter så återkommer jag med bilder på allt + info om dom imorgon!
 

 

Omelett, aioli & smörstekta grönsaker

Publicerad 2015-08-31 12:14:22 i Allmänt/Generally, Lunch,

Idag fick det bli en enkel lunch och detta är nog knappast den bästa bilden jag lagt upp, känns ganska slarvigt MEN så kan det vara ibland. Tror inte världen går under för det!? Har varit på stan och fixat massa strul på förmiddagen så när jag kom hem åkte stekpannan fram direkt och detta går superfort att göra så det passade mig perfekt. Smörstekt broccoli, zucchini och sparris som smaksatts med färsk chili, salt och vitpeppar. En omelett på endast 2 st ägg för jag hade varken mjölk eller grädde hemma, gick bra ändå. Salt och peppar sen massor med riven parmesan/prästost.. Såsen är en aioli som jag hade färdig i kylen. 10-15 minnuter senare satt jag och åt, där snackar vi fast food!
 
Känner mig till och med stressad när jag skriver detta inlägg, kanske dags att ta en brejk, fokusera på andningen och landa lite i stunden. Sen lär jag jobba, Fikabox bilder på ingång!

1 deg och 2 olika pizzor

Publicerad 2015-08-30 13:13:00 i Pizza/Kebab,

Igår kväll så gjorde jag en pizzadeg, var så otroligt sugen på pizza och eftersom jag är ensam hemma så blir det ganska mycket pizzadeg över så det blev pizza till lunch idag också.. Men det finns fortfarande pizzadeg kvar så kanske blir pizza imorgon igen ha ha. Nej inte för mig i alla fall men Kevin kanske vill ha för han kommer hem ikväll och pizzadegen brukar jag spara i en plastpåse i kylen annars kan man även frysa in den.
 
Pizzadeg:
25 gram jäst
2.5 dl vatten
2 msk olja
0.5 tsk salt
5-7 dl vetemjöl
 
Värm upp vatten till 37 grader {fingervarmt}. Smula ned jästen i bunke och häll över lite av vattnet över jästen och rör runt tills det är upplöst. Häll i resten av vattnet och tillsätt salt och olja. Tillsätt vetemjölet, lite i taget. Vispa tills det blivit en fin deg. Låt jäsa i cirka 45 minuter under bakduk.

Mjöla och knåda degen på bord tills den är smidig. Sen kavlar du ut som små rektanglar, beroende på storleken du vill ha på calzonen. Lägg fyllning i ena kanten närmast dig som te x tomatsås, ost, skinka, lök eller som Kevin fyllde sina med skinka, banan och curry. Sen viker du in hörnen och rullar ihop den till en bulle, försök att nypa ihop skarven lite så inte det läcker ut ost och tomatsås under bakning.. Lägg på plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt och grädda i mitten av ugnen cirka 10 min på 250 grader.

 

 Dagens pizza blev med prosciutto, salami, tomater, basilika, färsk chili och flingsalt. Basen är alltid krossade tomater {mutti} och osten var prästost samt parmesan.
 
Lite jobbigt att ändå idag för jag har tydligen bränt mig i gommen igår känner jag
så det svider varje gång man tar en tugga. Jobbigt läge..
 
GOTT!
 
Gårdagens pizza var med chevre, färsk sparris, tomater, pinje- & valnötter samt agave sirap och salt.
 
Tur man kan variera sig lite;)

Om

Min profilbild

Linda

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela