Event med Cono Sur, Fiduser och Spring Wine & Spirits

I Fredags så tog jag tåget ned till Stockholm och skulle gå på event med Cono sur i och med att jag är med i Cono Sur Blogger Competition 2015. Vill du rösta på mitt bidrag så kan du göra det --> HÄR och mitt bidrag är Pastan med skogets guld. Jag gjorde iordning en baguette eftersom det börja närma sig lunchtid och jag var bra hungrig när jag klev på tåget så jag tror mackan var slut innan jag nådde Borlänge kommun hehe. Malin var snäll och körde mig till tåget, tack och lov för det så slapp jag ha bilden ståendes någonstans under natten eller mecka med bussresa. Tack Malin ♥.
 
När jag väl var framme på centralen i Stockholm så var min plan att gå till hotellet då jag hade 45 min att slå ihjäl innan man fick checka in på hotellet och jag är inte så van med T-bana och jag tänkte att jag kommer hamna någon annanstans långt åt helskotta men så var jag in på Ur & Penn på centralstationen för jag skulle byta bort en ring som gått sönder 2 gånger nu på 2 månader och jag frågade tjejen där inne hur jag lättast gick till hotellet men hon sa direkt att jag skulle ta T-bana, ååh min värsta fasa tänkte jag. Men så var hon så gullig och skrev ned på en lapp hur jag skulle göra och vips så satt jag på tunnelbanan på väg mot Medborgarplatsen, shit jag klarade det galant! Sånna här saker är bra för en, man växer själv och blir så glad när man klarar av saker som är ganska okänd för en.
 
Hur som helst, ramlar in på Scandic Malmen där jag blivit uppgraderad av söta Lisa och sen har hon även ställt in massa gott på mitt rum. Jag var så glad så bredare léende får man nog leta efter! Och jag kan säga att jag sov så skönt i deras sängar så ville ligga kvar på rummet hela Lördagen men skulle hem igen så får bli en annan gång. Tack Lisa, verkligen TACK ♥. Jag skriver ett nytt inlägg om själva rummet sen för detta inlägg kommer bli så otroligt långt i alla fall och jag tror jag lägger det i sweetkay bloggen.
 
Innan jag drog iväg till eventet så hade jag lyckats samla ihop en liten trupp som ville träffas för en drink innan eventet i baren nere på mitt hotell. Skönt kände jag eftersom det innebar T-banan igen och denna gång kände jag mig så trygg. Vi anlände till Restaurangakademien där vi vart väl mottagna och bjuda på en fördrink som bestod av Cono Sur Sparkling Brut.
 
Kan säga att det är så skönt med såna här event då alla är typ lika galna med att slita fram kameran, man hinner knappt komma innanför dörren förräns kameran är i handen och man kastat ifrån sig handväskan.
 
Mycket fina viner var framdukade kvällen till ära och har nu fått ett nytt favoritvin, självklart går inte det att få tag i heller! Är en specialutgåva sååååå klart, hade nog inte kommit undan med att smyga ned en flaska i handväskan heller utan jag får hoppas på att jag får smaka på det igen någon gång i livet. Det är alltså dom flaskorna som ligger i trälådan, OCIO!
 
En kort presentation av Li ifrån Spring Wines & Spirits angående kvällen samt Julius Wallmo som hade tagit fram kvällens meny som matchade vinerna vi skulle få smaka och sen var det dags för oss att laga mat.
 
Mycket som skulle förberedas till våran 4-rätters middag som var otroligt god. Vi var 4 olika grupper som hade dom olika stationerna, kan inte påstå att jag gjorde sååå speciellt mycket utan jag gick mest runt och övervakade och sög in massor med kunskap samt socialisera.
 
Dags för första "rätten" som var kyckling- & anklever créme på surdegskrutong och till det drack vi Cono Sur Bicicleta Gewurztraminer 2015. Men seriöst, jag hade kunnat satt i mig en hel plåt av dessa goda surdegssnittar och jag vet att jag inte var ensam om det. Vi var så välsignade {okej religiössvea} denna kväll med att vi hade fått recept på ALLT men som en viss liten dam glömde kvar där!!! Men jag har redan efterlyst recepten ifrån Kinna så jag hoppas verkligen att hon får tag i dom annars kommer jag gråta blod hädanefter.  Hon hade tydligen glömt recepten själv så jag är inte ensam om att ha hjärnsläpp, tack för det ;).
 
Dags för nästa goding och här har jag verkligen fått nya favoritsmaker som jag inte var ensam om. Rätten bestod av Rimmad gös med skivad rå fårticka, krondillsemulsion ♥ och forellrom. Såååå otroligt gott, den där krondillsemulsionen hade jag velat bada i faktiskt, jag är inte en dilltjej för fem öre men jag vart omvandlad totalt. Därför MÅSTE jag ha tag i alla recepten, okej KINNA! ;). Och jag som aldrig gillat rom, det gör jag tydligen nu. Tänk vad smaklökarna utvecklas hela tiden, fantastiskt. Vinet vi drack till denna rätt var Cono Sur Organic Chardonnay 2015, mums!
 
Rätten efter var jag med och la upp, Råbiff på innanlår med potatisskum, bondbönor, krasse, picklad schalottenlök och massor med riven tryffel. Den här sommaren har jag verkligen ätit råbiff ofta, har aldrig ätit det förut men det är en ny favorit och denna var otroligt god. Något mer som jag fått upp ögonen för är tryffel och med det menar jag äkta tryffel inte tryffelolja den är jag allergisk mot, usch! En ny sak på min önskelista är en sifon, här ska det göras luftiga och mumsiga saker.
 
Se så vacker den är, jobbigt att jag skriver detta inlägg i lunchtid och min mage kurrar. Hade velat haft 3 st såna här tallrika framför mig nu! Vi drack vinet Cono Sur Ocio Pinot Noir 2012, mitt nya favoritvin som inte går att få tag i, tack för den passningen *buhu*.
 
Dags för kvällens varma rätt: Kantarellrisotto med hyvlad tryffel.
 
Hyvla på bara, mera mera mera...
 
Supergott denna också MEN dom andra rätterna vann med hästlängder, om man får säga så. Kände att jag saknade en annan textur i denna rätt MEN misstolka mig inte för den var god! Drycken vi "fuktade" struparna med var Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon Carmerere 2014.
 
Efter dessa goda rätter så stod magen rätt ut av mättnad så det var svårt att få i sig nått men en liten dessert med kaffe vart det och nu minns jag inte rikigt vad det var och inte har jag det nedskrivet heller men var en citrushistoria av något slag i alla fall. Så man fick lite friskt i sig på slutet. Efter denna supertrevliga kväll så ramlade paltkoman in totalt så jag tog tunnelbanan hem till hotellet och myste ned i en av dom skönaste sängarna jag legat i ever och där myste jag så förbannat framför tv:n i några timmar innan det var dags att kliva upp och äta hotellfrukost.
 
Tack för en jättetrevlig kväll alla inblandade!
 
blogg.se/foodie - bloggare - conosur - conosurswe - dalarna - event - falun - matblogg - middag - restaurangakademien - springwinesandspirits - stockholm
2
ɑ n n i k ɑ

Mums :D

Marieangel

Ser fantastiskt ut...vilket härligt dygn!

Svar: Ja verkligen Marie
Linda