Nu ska jag attackera er med ytterligare en kaloribomb gjord med saltad kolasås, känns som jag har tjatat ut den här kolasåsen men man måste även göra slut på den om man kokat en;). Denna gång så fick den sällskap av maränger, hälften smaksatta med kolasås och hälften nutella, krämig glass och lite extra flingsalt på toppen. Kaloribomb deluxe..
Now I'll attack you with one more calorie bomb made with salted caramel sauce, I feel like I've been nagging about this caramel sauce but I have to end it to you know;). This time, it got the company of meringues, half flavored with caramel sauce and half nutella, creamy ice cream and a little extra salt flakes on top. Calorie Bomb deluxe ..
Vispa 2 äggvitor och när du fått fina toppar så tillsätter du cirka 1,25 dl socker, lite i taget, och fortsätter vispa in det i marängsmeten tills allt är blandat.
Beat 2 egg whites and when you got nice highs add around 125 ml sugar, a little at a time, and continue whisking it into the meringue batter until everything is mixed.
Klicka ut marängen på en plåt klädd med bakplåtspapper, jag gjorde mallar av ett glas så alla blev lika stora. Bara sätta glaset mot papperet och dra med en blyertspenna så det blir en rund ring sen fyller du den ringen med cirka 2-3 skedar av din marängsmet.
Jag gjorde hälften med kolasås och andra hälften med nutella då Kevin inte är ett stort fan av kolasås. Det är bara att tillsätta lite på toppen och rör om lite försiktigt med en smörkniv/matkniv. Kör in plåten i ugnen på 175 C grader cirka 25-30 min, stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar ytterligare 25-30 min.
Recept på saltad kolasåsen finns ---> här
Click the meringue on a baking tray lined with greaseproof paper, I made templates of glass so everyone was equal. Just put the glass on the paper and draw with a pencil so it becomes a circular ring then fill the ring with about 2-3 spoonfuls of your meringue batter.
I did half with caramel sauce and the other half with nutella because Kevin is not a big fan of caramel sauce. You just add a little on top and stir gently with a butter knife / Dinner knife. Run the tray in the oven at 347 F for about 25-30 minutes, turn off the oven and let meringues stand another 25-30 minutes.
Recipe for salted caramel sauce is ---> here
Antingen äter du dom bara som dom är
Either you eat them just as they are
Eller så bygger du ett torn, toppar med kolasås & flingsalt..
Or you build a tower, add caramel sauce & sea salt ..
Men om du ändå ska synda så ska kan du lika gärna synda ordentligt med att toppa tornet med glass, eller hur? Jag körde med Häagen-Dazs Macadamia nut brittle denna gång, FOOD PORN DELUXE ;).
But if you already are going to sin then you might as well sin properly and top the tower with some ice cream, right? I use with Häagen-Dazs macadamia nut brittle this time, FOOD PORN DELUXE;).
I'm out of words, babe! No way to explain...
Embla Sofia - Fotograf och blivande mamma
Gud vad gott det såg ut! Kanske får ta och testa :)
Svar:
Linda
Lis Mari
Men herregud, jag dör vad gott! Fuck bantning, jag år ha en annan julklänning!!
Svar:
Linda
lillemor
Ser väldigt gott ut
Svar:
Linda
riitta
Mums!
Svar:
Linda
Amanda Forsman
Ser ju underbart ut :D
Yohanna Svensson
jag testade detta igår och herregud vad gott det var, helt himelskt. TUSEN tack för tipset :D
Svar:
Linda
ripens.blogg.se
Herregud så gott!! Är för lat för att baka sådant, någon som känner sig manad att baka åt mig? :D
Svar:
Linda
Mums!