Nutella- och Choklad Fudge {Nutella/Chocolate Fudge}

Om det är något som jag brukar göra varenda år till Jul så är det dessa Nutella- och choklad fudge. Dom är helt magiska, oemotståndliga, underbara och galet goda! Är det något Julgodis ni funderar på att göra i år så hoppas jag verkligen att ni tar tillfället i akt och gör dessa. Det bästa av allt är att dom är busenkla att göra, du behöver bara ha i alla ingredienser i en kastrull, låt koka cirka 30 min och hälla över i en form för att kyla sen är det bara att låta kalorierna flöda fritt i kroppen;).
 
//If there is something that I usually do every year for Christmas then it´´s these Nutella- and chocolate fudge.. They are absolutely magical, irresistible, wonderful and crazy good! Is there any Christmas candy you are thinking about doing this year I really hope that you will take this opportunity to make these. Best of all is that they are super simple to do, you just need to have all the ingredients in a saucepan, simmer about 30 minutes and pour it into a mold to cool then you just let the calories to flow freely in the body;) .
 
Nutella och choklad fudge
1,5 dl socker
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl grädde
50 g smör
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl nutella

Salta jordnötter om man gillar det, jag brukar göra halva formen med nötter och halva utan.
 
Koka upp alla ingredienser utan nutella i en tjockbottnad kastrull, låt det småputtra i cirka 20-30 min.Gör ett kulprov {häll en klick fudge i kallt vatten, blir den fast är den klar} för att se om fudgen är klar. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner nutella så att den smälter och det blir en jämn smet. Häll upp i en bakpappersklädd avlång bakform. Vill du ha halva fudgen med nötter så rör ned några på ena sidan av formen. Låt kallna och skär sedan i bitar. Fudgen förvaras i kyl och klarar sig runt 2 veckor.
 
Nutella and chocolate fudge
0.6 cup sugar
0.6 cup light syrup
0.6 cup cream
50 g butter
2 tbsp cocoa
1 teaspoon vanilla
0.4 cup nutella
 
Salted peanuts if you like it, I usually do half the mold of nuts and half without.
 
Boil all the ingredients together without nutella in a thick-bottomed saucepan, let it simmer for about 20-30 min. Do a test if it´s ready, pour a dollop of fudge in cold water, if it becomes solid, it is done. Remove the pan from the plate and stir in the nutella so that it melts and it becomes a smooth paste. Pour into a rectangular form with greaseproof paper. If you want half the fudge with nuts stir some on it now. Allow to cool and then cut into pieces. Fudge kept in the refrigerator will survive around 2 weeks.
 
 so simple and so delicious
 
 With or without nuts!?
 
 Want one?
 
 Do small things with great love
 
 Everybody has an addiction, mine just happens to be you ;)
 
 
 
Nutella - bloggse - candy - chocolate - choklad - christmascandy - dalarna - falun - foodblog - fudge - godis - jul - julgodis - matblogg - recept - recipe - yummi
1
Cecilia

De där såg galet goda ut, nutella är ju aldrig fel :-)

Svar: Nutella är aldrig fel!
Linda