yummifood

Pizza på smördeg

Publicerad 2015-02-26 22:13:39 i Pizza/Kebab,

Jag och Kevin körde pizzakväll i Tisdags och jag gjorde pizza på smördeg. Så mycket godare än vanlig pizzadeg och ett bra alternativ för att kunna variera sig med  så man inte tröttnar ur totalt. Jag gör samma procedur som med vanlig pizzadeg men har 200 grader på ugnen istället för 250 som jag kör med vanlig deg, cirka 15-20 min. Kevin har som vanligt banan & curry å sin pizza och jag med mozzarella, chevré, pinjenötter, honung & ruccola.

Sömnig morgon

Publicerad 2015-02-25 10:18:00 i Allmänt/Generally, Frukost & Mellis/Breakfast & Snack,

God morgon, idag är jag riktigt trött men jag & Kevin tog en riktigt mysig frukost tillsammans. Det är så skönt att han är hemma igen. Igår kväll var vi ned på stan och tittade lite på stan, bilder finns i sweetkay, nu när det är VM och vi gick förbi ett stånd där dom sålde rökt makrill som jag fick smaka på samt en räkröra. Just då kände jag inte alls för att handla något, var inte ens intresserad men den där makrillen var så fruktansvärt god så jag måste ned och köpa den innan dom försvinner ifrån stan på Söndag. Vagnen står utanför Falan gallerian, ungefär i mitten, mellan dom 2 olika ingångarna. Det finns bara en vagn som säljer rökt makrill imed olika smaker och smögenröra, tror jag dom kallade den. Kanske gott att göra en god röra tillsammans med makrillen och använda till bakad potatis.
 
Kevin smakade på en vanilj yoghurt ifrån Grådö Mejeri inne i Saluhallen som finns utanför Bishops och han älskade den, kostade bara 10:- så den fick följa med hem igår kväll. Sen fick han även en 3 dl ekologisk mjölk. Hoppas på fler matfynd.

Jag finner inte ord!

Publicerad 2015-02-24 11:54:00 i Frukost & Mellis/Breakfast & Snack, Grönsaker/Veggies, Mackor/Sandwiches,

Imorse var jag iväg och körde 1 timmes kondition på gymmet och när jag kom hem så gjorde jag nog en av dom godaste mackorna jag ätit i hela mitt liv. Varför i hela friden har jag inte ätit detta förut!? Jag är totalt mållös och blir otroligt besviken om ni INTE testar detta. Mållös av en smörgås, normal tjej!
 
Avokadokräm
Mosa 1 avokado med gaffeln, pressa i lite citronsaft och smaksätt med smokey paprika krydda. Klart.
 
 
 
Ugnsrostade tomater med rosmarin
Sätt ugnen på 200 grader.  Lägg små tomater i en ugnsfast form, slå på lite rapsolja, balsamvinäger, flingsalt, vitpeppar och  färsk rosmarin. Jag använde 3 st grenar tänkte jag skriva ha ha, vad sjutton heter det!? Ja kvistar heter det nog kanske he he.. Rör om och ställ in i ugnen cirka 10-15 min.
 
 
 
Pocherat ägg
Fyll en stor kastrull med vatten. Lägg till en nypa salt och en skvätt vinäger eller ättika. Värm vattnet så att det sjuder/kokar lätt. Knäck ett ägg i en liten skål. Lägg en sked i vattnet och rör upp en virvel med den. Häll sedan i ägget så håller det ihop. Om det inte gör det kan man hjälpa till med skeden. Ta upp ägget med en hålslev och lägg försiktigt det på en bit hushållspapper för att ta bort överskottsvatten.

3 minuter för en rinnande äggula
4 minuter för en krämig äggula
5 minuter för en fast äggula
 
 
 
Sen är det bara att montera ihop smörgåsen. jag använde mig av brödet rågform, ett lager med avokadokräm, lite ruccola, några av dom goda tomtaterna, ägget på toppen sen toppar du med flingsalt, nymald svartpeppar och ringlar över lite av den underbara vätskan ifrån ugnsformen. MAGISKT!
 
 
 

Om

Min profilbild

Linda

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela