Event med Tullamore DEW

För några veckor sedan var jag till Borlänge på Lilla Parken för event med Tullamore DEW. Inlägget kanske kommer lite sent men bättre sent än aldrig, eller hur!? Och varför hade Tullamore DEW event just i Borlänge!? Jo för att..
 
....Dalmasarna och dalkullorna är Sveriges mest whiskeyälskade folk, i synnerhet i Borlänge, där Sveriges största ideella whiskeyklubb The Single Malt Academy of Dalecarlia har sitt säte. Nu hyllar den irländska whiskeyn Tullamore DEW denna whiskeyblomstrande stad med en alldeles egen whiskeydrink, Dala DEW - baserad på Borlänges egen naturklenod, Ornäsbjörken.
 
Smaken har tagits fram för att hylla Dalarnas intresse för whiskey och har inspirerats av naturen i Dalarna och med inslag av Ornäsbjörken.
 
– Vår utgångspunkt var att använda något säreget för Dalarna som man vanligtvis inte förknippar med drinkar, och låta det möta den lena och fruktiga smaken hos Tullamore DEW, säger Oscar J-T Holm från Tullamore DEW. Det har varit en utmaning att hitta den rätta balansen, men nu har vi fått till en drink som inte bara röks på björkträ utan också andas Dalarna. Det känns fantastiskt kul att kunna ge tillbaka något till Sveriges mest whiskeyälskade folk.
 
Till skillnad från andra mer rökiga och tunga whiskeysorter har Tullamore DEW en len karaktär med en tydlig fruktighet vilket gör den till en tacksam whiskey att använda som bas i whiskeydrinkar, så som Dala DEW.
 
 
The Dala DEW
En drink gjord på Tullamore DEW och två olika sorters likörer som sedanröks på björkträ.
4 cl Tullamore DEW
1 cl Cherry Heering
1 cl Drambuie
2 skvättar Old
 
Fashioned Bitters Rök samt löv från björk. Placera sist drinken i en rökkupa och tänd på med en rökpistol. Servera i copéglas med krossad is på en fin bädd av björklöv.
 
Det bjöds även på hård bröd med pepparrot och gustavskorv, gott!
 
 Rykande åtgång på dessa goda rackare..
 
 
Tack för en trevlig kväll!
 
 
blogg - bloggse - borlänge - dalarna - event - falun - lillaparken - whisky
5
Anonym

Tack, för ett trevligt event 🍁🍂

Svar: Tack själv men nu var det inte jag som anordnade det utan jag vara också inbjuden=)
Linda

Anonym

Det smakade bra både dryck & brödet👏/Kenneth Edhner

Anonym

Det smakade bra både dryck & brödet👏/Kenneth Edhner

Anonym

Det smakade bra både dryck & brödet👏/Kenneth Edhner

Svar: Brödet var nog godare i mitt tyckte men jag är inte så mycket för whisky men kul event=)
Linda

Tommy Edhner

Tack för god dryck och gott tilltugg.
Ett lyckat event!

Svar: Tack själv men nu stod inte jag för kvällen:)
Linda