yummifood

Nu är det Fredagsmys..

Publicerad 2015-10-30 21:21:00 i Delikatesser/Finger food, Yummi,

Ikväll körde vi lite olika plock och spelade skip-bo, dock vart jag mätt så jädrans fort så det roliga var över fort och eftersom min ålder tydligen har rusat upp till 100 så ska jag snart tvätta av mig sminket och krypa ned i sängen framför tv:n en stund. Känns som att jag skulle kunna stå och sova..
 
Natti!
 

Frukost i mina nya Mateus

Publicerad 2015-10-30 09:58:01 i Frukost & Mellis/Breakfast & Snack, Köksprodukter/Kitchen products,

Idag inviger jag min frukost i mina nya tallrikar. Gillar ni dom? Jag kunde inte slita ögonen ifrån dom i butiken nere på slaggatan. Jag var som förtrollad av dom, älskade färgen men vart lite tveksam när jag kom hem och ställde dom på bordet. Tror jag får inhandla lite mörkare bordstabletter, då kommer dom bli perfekta. Dessa tallrikar är verkligen höst/vinter tallrikar och jag har redan kollat ut platta, vita tallrikar jag ska köpa längre fram. Jag älskar porslin! Dessa är ifrån Mateus, kostar lite mer men är bra kvalité och jag betalar hellre för bra kvalité än att stå där med skitfult porslin efter några veckor/månader.. Mateus porslin hittar du på butiken Kol & Rosors här i Falun som ligger på slaggatan 29. Det finns ett urval av deras porslin men dom beställer gärna hem åt dig om det är något annat ur deras sortiment som inte finns inne. Det går så klart att beställa det ifrån nätet också.
 
Ser sååå många fantastiska och färgglada rätter i dessa tallrikar, massa pasta, soppor men även köttbitar med spritsad palsternackspure eller sötpotatismash! Åååh vilken toppenstart på dagen att få denna färgklick i ansiktet! Detta får min inspiration att flöda..

Knasiga grönsaker i butik, I Love it!

Publicerad 2015-10-30 07:31:00 i Allmänt/Generally, Grönsaker/Veggies,

Detta inlägg är sponsrat
 
 I dag börjar Coop, som första matkedja, att sälja "knasiga grönsaker" på utvalda stormarknader runt om i Sverige. Det handlar om grönsaker som ser annorlunda ut på ytan men smakar precis som andra grönsaker. Detta är en del av Coops satsning mot matsvinn.

 

- Nu kan man äntligen köpa fullgoda grönsaker som annars skulle ha kasserats bara för att de ser knasiga ut. Det är ett steg mot minskat matsvinn, säger Louise König, hållbarhetschef på Coop.

 

Under veckorna 44-46 kommer Coop att sälja knasiga grönsaker i ett trettiotal stormarknader över hela landet. Grönsaker som annars skulle sorterats ut kommer att säljas till cirka 25 procent lägre pris. Tillgången på de knasiga grönsakerna kan därefter komma att variera stort under året.

 

- Det är både ekonomiskt och miljömässigt ohållbart att så mycket mat går förlorad från jord till bord. Vi på Coop vill lyfta frågan och bidra till att minska matsvinnet. Att vi nu börjar sälja de knasiga grönsakerna är ett konkret sätt, säger Louise König.

 

Coop kommer också informera om vad man som konsument kan göra för att minska matsvinnet. Matsvinn är ett problem i hela matkedjan, från det att den produceras till att hushållen slänger överbliven mat. Av matsvinnet står livsmedelsbutikerna för cirka 14 procent och hushållen för cirka 60 procent. En tvåbarnsfamilj slänger varje år mat för ungefär 6 000 kronor. Om alla människor skulle leva som vi svenskar skulle det behövas 3,7 jordklot. Det visar Världsnaturfonden WWF:s beräkningar av våra så kallade ekologiska fotavtryck.

 

Coop är först ut på den svenska marknaden med knasiga grönsaker som en del av grönsakssortimentet.

 

 
Jag ÄLSKAR detta koncept och jag hoppas innerligt att andra butiker tar efter. Detta borde vara i butiker året runt och inte bara under ett visst antal veckor som det står ovan, jag köper hellre, alla dagar i veckan en knasig grönsak än en vanlig. Diskriminerar jag då? Men jag som fotar mycket mat, detta är fantastiskt! Är såå sugen att dra iväg till Coop idag fast jag har kylen full i mat så jag får nog äta upp det först men jag kan LOVA att det kommer dyka upp knasiga grönsaker i denna blogg inom en snar framtid.

Om

Min profilbild

Linda

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela