yummifood

Veggie pan with crushed tomatoes and creamy eggs

Publicerad 2015-09-30 12:59:00 i Grönsaker/Veggies, LCHF, Lunch, Yummi,

Ibland så får man verkligen till maten så där bra så man vill aldrig sluta äta och idag är en sån dag. I alla fall till lunch och tyvärr tog maten slut, hade lätt kunnat satt i mig en till panna med detta goda hopkok. Ska försöka komma på nått bra här, hmm...*tänker....Veggie pan with crushed tomatoes and creamy eggs. Okej var på engelska men vad gör det för det är lika gott oavsett vilket språk du talar!
 
Snabbt att göra lunchen är det också, ser absolut inga negativa saker med det.
 
 
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Med denna rätt så ska du använda en stekpanna med gjutjärn eller i alla fall en stekpanna som du kan ha i ugnen. Fräs champinjoner och broccoli i smör tills det fått fin färg, salta, tillsätt lök, vitlök och chili/habanera etc OM så önskas men tänk på att inte ta så mycket, helst av habaneron för då kan det bli lite hett ;). Fräs ihop en liten stund och tillsätt krossade tomater, inte en hel burk för då blir det för mycket men cirka 1/2. Det använde jag till min panna idag, låt det puttra ihop en liten stund och ta bort ifrån plattan.
 
Riv ost äver allt, jag använde mig av prästost men funkar lika bra med mozzarella eller varför inte brie för att lyxa till det lite extra. Knäck ett ägg och lägg direkt i stekpannan, jag använde 2 st ägg. Salta och placera stekpannan i ugnen. Låt den stå där i cirka 10 min, du ser när äggen börjar sätta sig och tänk på att eftersom (om) du använder en gjutjärnspannna så fortsätter äggen att tillredas när du tar ut den ur ugnen eftesom den är så varm. Jag själv vill ha lite rinnig gula så tar hellre ut den tidigare och låter den gå klart av värmen därifrån.
 
Toppa med riven chili, timjan, persilja, sallad och lite sriracha. Åååh vad sugen jag är på en till nu! Denna körde jag vegetarisk idag men det är supergott med knaperstekta bacon ovanpå, mums!
 
 
Bon appétit
 
 Ville nästan slicka ren pannan ;)
 

Boosta kroppen med vitaminer

Publicerad 2015-09-30 10:07:31 i Dryck alkoholfri/Drink alcohol-free, Frukt & Bär/Fruit & Berries,

Jag erkänner, jag är väldigt dålig på att äta frukt. Bär däremot är jag mycket bättre på att äta och melon ibland men då passar det verkligen bra att kunna göra juice på frukt så jag får i mig massor med härliga vitaminer ändå för juice med massa is och mynta har jag inga problem med att bälja i mig. Idag så pressade jag bara olika citrusfrukter men annars brukar jag även köra med min juicecentrifug om det är tex  äpplen och morötter med.
 
Skulle nog knappast sätta i mig så här många citrus på en dag, blir genast lättare att dricka det istället och med tanke på att hösten är här så brukar även förkylningarna lösa av varandra i hemmen så att boosta immunförsvaret med massa C-vitaminer har nog knappast någon dött av va? Snarare tvärtom..
 
Hur är det med ditt fruktintag per dag?

Cheese Tuesday

Publicerad 2015-09-29 19:09:00 i Delikatesser/Finger food, Yummi,

Vissa dagar njuter man mer än andra och idag är en sådan dag. Var ute och plockade bort allt på uteplatsen så jag är redo för vintern när den väl kommer så det var härligt att få komma in och njuta av lite blandade godsaker.
 
Har börjat äta sen lunch dom sista veckorna så jag är inte speciellt hungrig på kvällarna och då passar det bra med plockmat.
 
Gräddädel och päronmarmelad, mums!
 
 Imorgon är det nog planerat soppa till middag, vad för soppa vet jag inte ännu men blir nog en vegetarisk.

Om

Min profilbild

Linda

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela