yummifood

Boeuf Bourguignon

Publicerad 2016-02-02 18:24:00 i Lunch, Middag/Dinner, Soppa & Gryta/Soup & Stew,

Dagens sena lunch och tidiga middag fick bli en värmande gryta med boeuf bourguignon som jag gjorde hemmagjort mos till sen toppade jag det med libaneisk saltgurka och färsk timjan.
 
 
Boeuf Bourguignon
800 g högrev, i bitar
1-2 msk  smör    
lite olja    
2 morot    
1 - 1 1/2 gul lök    
2  vitlöksklyftor    
2 msk tomatpuré    
1,5 msk vetemjöl    
3 dl rött vin    
1 krm timjan, torkad
2 st lagerblad    
3 msk kalvfond    
2 dl vatten    
1 burk hela champinjoner
salt och peppar   
 
 
Bryn köttet i en het gryta med smör och lite olja. Krydda med salt och peppar och lägg över på en tallrik.
Skär morötterna i skivor och hacka lök/vitlök. Fräs dem i grytan tillsammans med tomatpurén. Pudra över mjölet och rör så att det fördelar sig jämnt.

Häll på vin, tillsätt timjan och lagerblad. Koka upp allt i grytan under omrörning.
Lägg i köttet och tillsätt buljong + vatten. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar ca 1 1/2 timme.
 
Smörstek champinjonerna lite lätt och lägg ned i grytan strax innan servering..
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Linda

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela