Dessert på höjden ( Dessert on hight)

Nu ska jag äntligen knåpa ned receptet på desserten jag gjorde i Lördags men bilderna är tagna någon dag innan hemma i dagsljuset;). Just for you! Jag tyckte denna dessert är riktigt god och man gör alla delar från grunden.
 
//Finally i´m going to wright down the recipe for this dessert I made last week but the pic´s are taking a few days before when it was daylight, just for you:). This dessert is very good and you do all the parts from the scratch.
 
Hallon & blåbärsmousse
4 portioner
 
150 g blåbär, frysta
150 g hallon, frysta
1 dl socker
4 gelatinblad
3 äggulor
1/2 dl socker
2 dl vispgrädde
 
Tina blåbären på hushållspapper. Koka bären var för sig med 1/2 dl socker. Passera bären genom en sil, fortfarande åtskilda. Lägg gelatinbladen i blöt, smält dom och rör ned hälften i vardera bärpuré. Vispa äggulor och socker vitt & poröst. Vänd ner hälften av äggvispet i respektive puré. Låt stå kallt minst 1 timme, men gärna över natten.
 
 
 
 
Raspberry & blueberry mousse
4 portions
 
150 g blueberries, frozen
150 g raspberries, frozen
90 g granulated sugar
4 gelatin sheet
3 yolks
45 g granulated sugar
200 ml cream
 
Defrost the blueberries on paper towels. Boil the berries each with 45 g sugar. Pass the berries through a strainer, still separated. Add the gelatine sheets in wet, melting them and then stir in half in each puree. Whisk egg yolks and sugar until white and fluffy. Fold in half of the egg mixture in each puree. Let stand cold at least 1 hour, but preferably overnight.
 
Honungs- & citronflarn
1 äggvita
1/2 dl mjöl
30 g socker
30 g honung
30 g smör, smält
1/2 citron, rivet skal
 
Rör ihop alla ingredienser till en slät smet. Pensla ut till 12 flarn på bakplåtspapper. Grädda i 175 C grader varm ugn i 3-4 minuter, tills flarnen fått fin färg.
 
 
Honey- & lemon biscuit
1 egg white
30 g flour
30 g granulated sugar
30 g honey
30 g butter, melted
lemon zest from 1/2 lemon
 
Mix all the ingredients to a smooth pasteBrush out to 12 thin biscuits on greaseproof paper. Bake at 347 F degrees oven for 3-4 minutes, until the flakes are golden.
 
 
 
Chokladcréme
1 1/4 dl grädde
100 g mörk choklad
25 g smör
 
 
Dela chokladen fint. Koka grädden och vänd ned chokladen, rör till en slät créme. Rör ner smöret. Slå upp i en skål, låt svalna och stå i rumstemperatur.
 
 
 
Chocolate creme
125 ml cream
100 g dark chocolate
25 g butter
 
Break the chocolate in smaller pieces. Boil the cream and add the chocolate, stir until a smooth batter. Stir in the butter. Pour into a bowl, let it cool down and keep it in room temerature.
 
 
Servering: Bred choklad på 8 av flarnen, välj själv hur mycket choklad som ska bredas på. Spritsa eller bred ut hallonmousse på dessa flarn och blåbärsmousse på de övriga 4. Stapla sedan 3 flarn på varandra med hallonmousse i botten och på toppen. Avsluta med citronmeliss och färska bär. Moussen klarar sig i 2-3 dagar i kylen.
 
 
//Serving: Spread chocolate on 8 of the biscuits, choose how much chocolate to spread on. Pipe or spread the raspberry mousse on these flakes and blueberry mousse on the other 4. Stack 3 biscuits at each other with raspberry mousse in the bottom and top. Finish with lemon balm and fresh berries. The mousse survive for 2-3 days in the fridge.
 
 
 

 
 
 
bloggse - choklad - dessert - falun - foodblog - foodblogger - matblogg - mousse - recept - recipe
2
rememberthiis.blogg.se

Ser sjukt gott ut :))

Svar: Tack snälla =)
Linda

patricia Norrgård

Ser jätte gott ut! :)