yummifood

Enkelt frukostbröd (Simple breakfast bread)

Publicerad 2016-01-13 09:54:00 i Bakning/Baking,

Igår bakade jag bröd och det är inte ofta jag gör det, varför vet jag inte för jag tycker det är supergott. Detta recept är busenkelt att göra och det passar perfekt att slänga ihop till frukosten.
 
//Yesterday I baked bread and it's not often I do, I do not know, because I think it is super good. This recipe is a pieceof cake to make and perfect to throw together for breakfast.
 
 
Enkelt frukostbröd med linfrön
25 g färsk jäst
2 dl mjölk
1 dl vatten
1 dl kesella
1 tsk salt
1/2 dl krossat linfrö
1/2 dl sesamfrön (kan uteslutas)
2 dl havregryn
6 dl vetemjöl
 
Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av den kalla vätskan och tillsätt sedan resten. Rör ner kesella, salt, linfrö, sesamfrön och havregryn. Arbeta ner vetemjölet men spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
 
Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig med resterande mjöl. Forma degen till en rulle och skär i bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Täck dem med bakduk. Sätt ugnen på 250°C. Strö lite mjöl på bullarna. Grädda bullarna mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt dem svalna på ett galler.
 
Tips: Baka brödet på kvällen och låt dom stå på en plåt i kylen under natten med en handduk över sig. Ta ut dom på morgon och låt dom bli rumstempererade och baka av dom. Funkar även att frysa om, låt brödet jäsa 2 min och ställ sedan in plåten i frysen. När brödet fryst kan du enkelt lägga dom i påsar och ta fram när du vill ha nybakat bröd. Kör dom då i 225 grader cirka 15 min.
 
Simple breakfast bread with flaxseed
25 g of fresh yeast
200 gram milk
100 gram water
100 gram quark
1 teaspoon salt
35 gram crushed flaxseed
35 gram sesame seeds (optional)
70 gram rolled oats
120 gram flour
 
Crumble the yeast into a bowl. Dissolve the yeast with a little of the cold liquid, then add the rest. Stir in quark, salt, linseed, sesame seeds and oatmeal. Work the flour but save some for bakning. Let the dough rise covered with a cloth for about 30 minutes.
 
Turn the dough onto a floured work surface and knead until smooth with the remaining flour. Shape the dough into a roll and cut into buns. Place the buns on a baking sheet with parchment paper. Cover them with a kitchen towel. Preheat the oven to 482 F. Sprinkle a little flour on the buns. Bake the buns in the oven for 10-12 minutes. Let them cool on a rack.
 
Tip: Bake the bread in the evening and let them stand on a sheet during the night in the fridge with a towel over it. Take them out in the morning and let them come to room temperate and then bake them. Also works to freeze them, let the bread rise for 20 minutes and then set the plate in the freezer. When the bread frozen you can easily put them in bags and take out when you want fresh baked bread. Run them then at 437 F about 15 minutes.
 
 
 Väldigt goda tillsammans med sylten jag kokade igår, recept finns i föregående inlägg.
 
//Very good along with the jam I cooked yesterday, the recipe is in the previous post ..
 
Strö lite flingsalt på smöret, supergott.
 
//Sprinkle a little salt flakes of butter, super good.
 
 
 Hoppas du testar detta enkla recpet// Hope you try this easy recipe.
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Jenny

Publicerad 2016-01-13 10:47:57

Ser supergoda ut!
Ska försöka göra dem glutenfria.

Hur många blir det på en sats?

Ha en fin dag och tack för din härlig inspirerande blogg :)

/Jenny

Postat av: Jenny

Publicerad 2016-01-13 10:52:37

Oj! Kom på en fråga till...

Du skriver att man kan lägga en handduk över och ta ut dem och grädda dem på morgonen. Ska de stå i kylen under natten då?


Svar: Hej Jenny, det blir cirka 9-10 st. Ja precis dom ska stå i kylen under natten =). Du kan även frysa dom, låt dom jäsa cirka 20 min sen ställer du in dom på en plåt i frysen och när dom fryst så kan du lägga dom i påsar. Enkelt att ta fram när vill du vill ha nybakat bröd. Sätt ugnen på 225 grader och grädda cirka 15 min.
Tack snälla för fina ord.

Mvh Linda
Linda

Postat av: Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta

Publicerad 2016-01-13 11:33:10

ser gott ut

Svar: Dom är riktigt goda :)
Linda

Postat av: iza svenningsson

Publicerad 2016-01-13 12:24:44

Gott! Blir ju inspirerad till att baka själv när man ser detta😍

Svar: Ååh vad kul!! Hoppas att du gör det :):)
Linda

Postat av: Annica på Matsmart

Publicerad 2016-01-13 13:20:44

Det där såg verkligen gott ut! Havregryn är en favorit.

Svar: Du får testa det :)
Linda

Postat av: Anna

Publicerad 2016-01-14 01:21:51

Låter (och ser) supergott ut! :)

Svar: Tack Anna =)
Linda

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Linda

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela