Igår så kokade jag en sats av min saltade kolasås som jag brukar göra, recept på den finner ni --->
här. Denna gång gjorde jag dock receptet på hälften för det blir så väldans mycket kolasås annars som man "måste" försöka äta upp, jobbigt läge liksom^^. Jag hade en plan i huvudet att jag skulle göra som härliga chokladkakor med fyllning i och eftersom Kevin inte gillar kolasås men är en sucker för nutella så gjorde jag hälften med kolasås och andra hälften med nutella.
Detta är superenkelt att göra och går relativt snabbt. Börja med att smälta 1/3 av den mängd choklad du tänker använda. Tillsätt även 1-2 matskedar kokosfett som får smälta med. När allt smält så tar du bort bunken ifrån vattenbadet och tillsätter resten av chokladen som får smälta. Blanda om hela tiden så går det ganska fort. Jag kanske gjorde på 1 vanlig förpackning med bakchoklad allt som allt och det vart 6 st muffinsformar. Ställ upp några muffinsformar på en tallrik, häll ned den smälta chokladen lite i varje botten på varje form, beroende hur tjocka du vill ha dina "kakor". Vi ska göra flera lager så jag gjorde inte så tjocka, du kan använda mindre formar annars blir det väldigt mycket med att trycka i sig en hel, ja om man inte är en riktig gottegris då vill säga;).
Ställ sedan in tallriken cirka 10 minuter i frysen så chokladen stelnar.
//This is super easy to do and is relatively quick. Begin to melt 1/3 of the amount of chocolate you use. Also add 1-2 tablespoons of coconut butter to melt with. After all melted, remove the bowl from the water bath and to put the rest of the chocolate to melt. Mix all the time, it goes pretty fast. Maybe I did on one standard package with baking chocolate altogether and there was 6 muffin cups. Set up some muffin cups on a plate, pour the melted chocolate a little at each bottom of each form, depending on how thick you want your "cookies". We are doing several layers, so I did´nt do so thick, you can use smaller molds otherwise it will be very much to eat, unless you're a real sweet tooth. Then go for it! :)
Then set the plate for about 10 minutes in the freezer so the chocolate hardens.
Ta ut ur frysen och ha i nutella i hälften av formarna...
//Remove from the freezer and have the Nutella in half of the molds...
...och andra hälten med kolasåsen. Ställ in cirka 10 min till i frysen tills det stelat.
//... and the other half with caramel sauce. Set in the freezer agan for about 10 min, until set.
Ta ut och ha på en lager med smält, vit choklad eller mörk om du vill ha det. Du gör bara som i steg 1. Toppa med nötter, flingsalt, strössel eller utan något på. Ställ i fysen en sista gång för att stelna sen är det klart.
//Take out and have a layer of melted white chocolate or dark if you want that. You just do as in step 1. Top with sprinkles, salt flakes, nuts or without anything on. Set in the freezer one last time to set and then it´s done.
Which one do you choose, nutella or caramel?
Vilken väljer du, den med nutella eller kolasås?
Funkar även att toppa med salta pinnar, bryter av gott med saltet.
//Works even to garnish with pretzels, breaks of good with salt.
Förvara dessa rackare i kylen.
//Keep these in the fridge.
mums