yummifood

Toast med pocherat ägg (Toast with poached eggs)

Publicerad 2016-01-21 11:34:41 i Frukost & Mellis/Breakfast & Snack, Mackor/Sandwiches, Tips/Tip,

God förmiddag alla fina bloggläsare, hoppas ni fått riktigt med skönhetssömn inatt. Idag strålar solen utanför fönstret och jag tänkte baka, känns som jag bakar väldigt mycket sen jag fick min köksassistent av pappa i Julklapp. Ett bra köp med andra ord:). Morgonens frukost bestod av 2 st rostade mackor för mig med mosad avokado och pocherat ägg, men hur gott va? Det är så enkelt att göra detta och smakerna är så underbara. JAg toppade ägget med ett smaksatt salt ifrån Nicolas Vahé, patatas bravas kryddmix ifrån Gourmet gruppen samt tabasco. Sen sörplade jag, ja jag gjorde faktiskt det för det var så fruktansvärt gott, i mig en kopp kaffe.
 
//Good morning all lovely blog readers, hope you get your beauty sleep last tonight. Today, the sun is shining outside the window and I thought that I´ll bake some, I feel like I bake very much since I got my kitchen assistant from my Father this Christmas. A good buy in other words :). The morning breakfast consisted of 2 pieces toaste for me with mashed avocado and poached eggs, really good huh? It´s so easy to do this and the flavors are so wonderful. I topped the eggs with a flavored salt from Nicolas Vahe, patatas bravas seasoning mix from Gourmet Group and tabasco. Then I slurped, yes I actually did it because it was so terribly, a cup of coffee.
 
 
Pocherat ägg
Fyll en stor kastrull med vatten. Lägg till en nypa salt och en skvätt vinäger eller ättika. Värm vattnet så att det sjuder/kokar lätt. Knäck ett ägg i en liten skål. Lägg en sked i vattnet och rör upp en virvel med den. Häll sedan i ägget så håller det ihop. Om det inte gör det kan man hjälpa till med skeden. Ta upp ägget med en hålslev och lägg försiktigt det på en bit hushållspapper för att ta bort överskottsvatten.
 
3 minuter för en rinnande äggula
4 minuter för en krämig äggula
5 minuter för en fast äggula
 
Poached egg
Fill a large saucepan with water. Add a pinch of salt and a dash of vinegar or vinegar. Heat the water so that it simmers / boils easily. Crack an egg into a small bowl. Add a spoonful of water and stir up a swirl with it. Then pour in the egg that keeps it together. If it does not, you can help with the spoon. Pick up the egg with a slotted spoon and carefully place it on a piece of paper towel to remove excess water.
 
 
3 minutes a runny yolk
4 minutes for a creamy egg yolk
5 minutes for a solid yolk
 
 Perfekt//Perfect
 
 
 
Tips: Dessa underbara tallrikar är helt nya och jag har valt ut dom själv ifrån KitchenTime. Märket är Eva Solo och jag har fått turen att få tävla ut exakta tallrikar som på bilden till en av er.. Jag kommer att lägga upp tävlingen på in instagram @ yummif00d och jag hoppas att jag hinner få upp tävlingen idag. Tävlingen kommer vara tillängliga för folk boendes i Sverige, Norge och Finland.
 
//Tip: These lovely dishes are brand new and I have chosen them myself from Kitchen TimeThe brand is Eva Solo and I have been fortunate enough to compete out the exact dishes like the picture to one of you. I will post the contest on my instagram @ yummif00d and I hope that I have the time to put up the contest today. The contest will be available for people residents in Sweden, Norway and Finland.

Kommentarer

Postat av: a n n i k a

Publicerad 2016-01-22 08:02:22

Super mumsigt :D

Svar: Verkligen Annika!
Linda

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Linda

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela