Tunna pommes & fläskfilé (Skinny fries and pork tenderloin)

En helstekt fläskfile, tunna pommes toppade med fetaost och persilja, saffransaioli och ugnsrostade tomater.. Låter det frestande? Hoppas det för nu kommer resten av mina recept om ni följt föregående inlägg.
 
 
//A whole roasted pork, skinny fries topped with feta cheese and parsley, saffron aioli and roasted tomatoes .. Does that sound tempting? I hope so because here comes the rest of the recipes if you have followed my last blogposts..
 
 
 
Tunna pommes med feta
4 potatisar, skurna ganska tunna
4 msk olja
4-6 rostade vitlöksklyftor, mosade, recept --> här
1 tsk oregano, torkad
1 tsk basilika, färsk eller fryst
nypa cayennepeppar
salt och peppar, efter smak
150 gram fetaost, smulad
färsk persilja, till garnering
Valfritt färsk basilika.
 
Värm ugnen till 220 rader C.

Placera den skurna potatisen i en stor skål och ringla över olja. Tillsätt rostad vitlök, oregano, basilika, cayenne, salt och peppar. Blanda försiktigt om.. Sprid ut dina pommes i ett jämnt lager antingen direkt på plåten eller på 2 st bakplåtspapper. Kör i 15-20 minuter, sen sänker du värmen till 200 grader C och vänder dom sen kör du 15-20 min till.

Ta ut ur ugnen och blanda med färsk basilika, persilja och fetaost.
 
 
Skinny fries with feta
4  potatoes, cut into pretty thin
1/4 cup oil
4-6 roasted garlic cloves, mashed, recipe ---> here
1 teaspoon oregano, dried
1 teaspoon fresh or frozen basil
pinch of cayenne pepper
salt and pepper, to taste
6 ounces feta cheese, crumbled
fresh parsley, for garnish
 

Preheat oven to 425 degrees F.

Place cut potatoes in a large bowl and drizzle with oil. Add the roasted garlic, oregano, basil, cayenne, salt and pepper. Gently toss them around and spread the fries among two baking sheets in one even layer. Bake for 15-20 minutes, then turn the oven down to 400 degrees F and flip and bake for 15-20 minutes more.

Remove from the oven and toss with fresh basil, parsley and feta cheese.

 

Helstekt fläskfilé
Fläskfilé
Salt
Vitpeppar
Torkad Basilika
 
Sen var det en krydda till som jag stått i köket och försökt minnas nyss, känner mig som en åsna. Har smakat på grillkrydda och Mexican Spice Mix. Alltså jag minns fasiken inte... Mexican spice mix känns för stark. MEN om jag säger så här så räcker det även med bara salt, peppar och torkad basilika. Åsnan fortsätter att förklara receptet.. ↓
 
Krydda runt fläskfilén och klappa in kryddorna rejält så det sätter sig på köttet, stek köttet lite snabbt i en stekpanna med smör så den får fin färg runtom. Lägg i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 200 grader tills innertemp är 70 grader C. Jag körde in köttet när jag sänkte ugnen till 200 på pommes... Ta ur när du uppnått innertemp och låt vila. Toppa köttet med sesamfrön.
 
Whole roasted pork tenderloin
Fillet of pork
Salt
White pepper
Dried basil
 
Then there was one more spice and I stood in the kitchen for 5 minutes ago and tried to remember which one but I cant remember so now I feel like a donkey. I have tasted the barbecue spice and Mexican Spice Mix. Mexican spice mix feels too strong. But I promise you that it is just fineeven with just salt, pepper and dried basil.So the donkey continues describe the recipe..↓
 
Season the pork tenderloin around and pat the seasoning really good into the meat,fry the meat quickly in a frying pan with butter so it gets nice color all around. Put in an ovenproof dish and place in the oven at 400 degrees F until the internal temperature is 158 degrees F. I put in the meat in the oven when I lowered the oven to 400 degrees F for the fries... Take out when you reach the inner temperature and allow to rest. Top the meat with sesame seeds.
 
 
Servera med ugnsrostade tomater, recept --> här
 
Serve with roasted tomatoes, recipe ---> here
 
 och saffransaioli, recept ---> här
 
//and saffron aioli, recipe ---> here
 
 
Ikväll gör jag nästan lika pommes igen fast på sötpotatis och serverar till Oxfilé.
 
// Tonight I´ll do almost the same fries again but on sweet potatoes and served it to fillet of beef.
 
Trevlig kväll // Have a nice evening.
bloggse - dinner - fläskfile - food - foodblog - foodblogger - frenchfries - instafood - matblogg - middag - pommes - porktenderloin - recept - recipe
1
Veronica Wallgren

Åh vad gott det såg ut :)

Svar: Sååååååå gott kan jag lova!
Linda