yummifood

Youtube: Chokladfondant (Chocolate fondant)

Publicerad 2016-03-15 00:04:00 i Bakning/Baking, Choklad/Chocolate, Youtube,

 
Ny film är uppe på min Youtube kanal och självklart lägger jag upp den här. Dagens recept är på en superenkel och god chokladfondant, hoppas ni gillar den. Glöm inte att prenumerera på min kanal samt tryck tumme upp om du gillar filmen ♥.
 
 
Chokladfondant
150 g mörk choklad
150 g smör, mjukt
3 msk strösocker
3 st äggulor + 3 hela ägg
3 msk vetemjöl, eller Maizena majsstärkelse
 
Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt svalna lite.Vispa smör och socker mjukt.Vispa sedan ner en äggula i taget, sedan resten av äggen.Tillsätt mjölet och chokladen. Hit kan förberedas och sedan ställer du smeten i kylen om du vill göra den vid ett senare tillfälle. Låt smeten bara bli rumstempererad innan du gräddar den sen. Fördela smeten i formarna.
 
Vid servering: Sätt ugnen på 200°. Grädda på galler i nedre delen av ugnen cirka 8 - 10 min, kanterna ska vara gräddade och mitten lös.  Ta ut och lossa kanten på en form i taget, stjälp upp på assiett. Pudra ev med florsocker och servera med en kula vaniljglass och färska bär.
 
 
A wew movie is up on my Youtube channel. Today's recipe is a super simple chocolate fondant, hope you like it. Do not forget to subscribe to my channel and press thumbs up if you like it ♥.
 
 
/// Chocolate fondant
150g dark chocolate
150g butter, softened
3 tablespoons granulated sugar
3 pcs egg yolks + 3 whole eggs
3 tablespoons flour or corn starch
 
Melt the chocolate over a water bath or in the microwave and let cool slightly. Beat butter and sugar soft. Whisk the egg yolks, one yolk at a time, then the rest of the eggs. Add the flour and the chocolate. These can be prepared and then set the batter in the fridge if you want to do it at a later time. Let the batter just to reach room temperature before baking it later. Spread the batter into the molds.

Serving: Preheat the oven to 392 degrees F. Bake on a rack in the lower part of the oven about 8 - 10 min, the edges should be baked and middle loose. Remove and release the edge of 1 form at a time, turn it out on a small plate. Powder possible with powdered sugar and serve with a scoop of vanilla ice cream and fresh berries.

Kommentarer

Postat av: Veronica Wallgren

Publicerad 2016-03-15 07:24:08

Åh vad gott!

Svar: Mmmumma
Linda

Postat av: a n n i k a

Publicerad 2016-03-15 17:21:40

Åhhh super mumsigt!

Svar: Så supergott =)
Linda

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Linda

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela