yummifood

Fruktsallad

Publicerad 2015-03-31 20:34:03 i Frukt & Bär/Fruit & Berries,

Det var rester för mig idag till middag ifrån gårdagens köttfärssås & zucchinipasta men vi lyxade till det lite extra med en efterrätt i form av en fruktsallad gjord på honungsmelon, jordgubbar och passionsfrukt som toppades med vispad kanelgrädde.

Köttfärssås & zucchinipasta

Publicerad 2015-03-30 16:56:00 i Grönsaker/Veggies, Kött/Meat, LCHF, Lunch,

Dagens enkla och mycket goda lunch fick bli en köttfärssås om jag åt tillsammans med zucchinipasta.
 
Köttfärsås
 
cirka 200 g nötfärs
1 hackad liten gul lök
1 stor eller 2-3 små vitlök, hackad
cirka 2.5 dl krossade tomater
cirka 1 msk tomatpuré
1/2 -1 tärning kycklingbuljong
2-3 msk Ajvar Relish, mild
1/2 - 1 dl Grädde
Salt och oregano {på burk}
 
Stek färsen tills den nästan är klar då tillsätter du den hackade löken/vitlöken och fräser en stund till. När det fräst cirka 1-2 min så tillsätter du tomatpurén, ajvaren och blandar sen ner med krossade tomaterna och kycklingbuljongen. Låt det puttra ihop innan du tillsätter grädden, låt puttra cirka 1-2 min och smaka av med salt & oregano.
 
 
 
Zucchinipasta
 
Hyvla zucchinin med en osthyvel på längen och när du nästan kommer in till mitten så fortsätter du på motsatt sida. Du vill inte ha med där det börjar blir "hål" längst in i mitten på zucchinin. Gör likadant på alla 4 "sidor", nog vet jag att en zucchini är rund men innan du är klar är den fyrkantig;). Koka upp vatten och salta, ha ned din zucchini och låt den ligga i vattnet cirka 5-10 sekunder innan du tar upp den.
 
Servera direkt med din köttfärssås, en klick creme fraiche/gräddfil på toppen, riven parmesan och inlagd jalapeno.
 
 
 
 

Sesamknäcke med fänkål & rosmarin

Publicerad 2015-03-29 20:24:00 i Bakning/Baking, LCHF,

Min dator börjar tydligen ge upp {shit!}, mitt redigeringsprogram som jag använder mig av och sätter ihop bilder tar två timmar att öppna och mitt tålamod funkar inte för det men jag lyckades knåpa ihop några bilder i alla fall.
 
Testade att göra sesamknäcke idag, eftersom jag äter genom LCHF nu så blir det inget bröd och jag saknar hårt bröd som sjutton. Detta är ett bra alternativ och dom var supergoda.
 
3 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
60 gram riven ost (gärna lagrad)
1 msk fiberhusk
1 dl vatten
2 ägg
1/2-1 tsk salt
1 tsk fänkål
1 tsk rosmarin
 Flingsalt

Blanda samman alla ingredienser (riv osten grovt och mortla eventuella kryddor), och bred ut på en klädd plåt. Strö flingsalt på toppen och eventuella kryddor. Ställ in i ugnen 170 grader i 20 min. Skär försiktigt önskad form på brödet. Sänk sedan värmen till 140 grader och låt stå 40 min till. Ta ut brödet och känn så det är torrt rakt igenom.
 
 

Om

Min profilbild

Linda

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela