yummifood

Bloody Mary with a twist

Publicerad 2016-01-30 17:03:00 i Drinkar & Vin/Drinks & Wine,

Såå i några veckor har jag funderat på att göra en Bloody Mary men det har inte blivit av förräns idag. Enda gången jag minns att jag smakat en BM var när jag bodde i Rättvik och sprang på Ceasars hela tiden, alltså typ 15 år sedan (nu kände jag mig plötsligt gammal) . Det var någon som hade köpt en Bloody Mary och jag fick lov att fråga om jag fick smaka den.. Mitt minne säger mig att den smakar ungefär som en tomatsoppa med sting i och jag har väl delvis rätt i det då det känns lite tomatsoppe stuk över drinken men man vill ändå ha mer av den. Nu vet jag inte riktigt hur en klassisk Blood Mary är men nu ska få mitt recept som både innehåller färsk basilika och pepparrot. Kanten på glaset har jag haft min srirachasalt på för extra upplevelse.. Recept på saltet finns i detta ---> inlägg.
 
// Soo in a few weeks, I have been thinking about making a Bloody Mary but it has not happened until today. The only time I remember I tasted a BM was when I lived in Rättvik and ran at Ceasars all the time, about 15 years ago (now I suddenly felt old). It was someone who had bought a Bloody Mary and I had to ask if I could taste it .. My memory tells me that it tastes like a tomato soup with heat and I have well partly right in it, it feels a bit like a tomato soup but you still wants more of it.. Now I do not know how a classic Blood Mary's is but now you will get my recipe that contain both fresh basil and horseradish. The edge of the glass, I have had my srirachasalt for a extraordinary experience .. Recipe of the salt contained in this ---> posts.
 
Bloody Mary
1 glas
 
0.6 dl vodka
1 dl tomatjuice
1/2 - 1 tsk riven pepparrot
1 stänk Worcestershire sauce
färsk basilika
saft från 1/2 citron
2-3 stänk tabasco
1 nypa sellerisalt
is
srirachasalt
 
Garnering:
Oliver
saltgurka
basilika
knaperstekt bacon
en god ost, jag körde LÉtivaz. Skulle vara gott med en mozzarella hårdost...
 
Dra lite citronsaft runt glasetkanten och doppa ned det i salt så du får runt hela kanten. Lägg några basilikablad i botten av glaset och tillsätt citronsaft, muddla. Blanda restrerande ingredienser i en shaker med massa is och skaka cirka 10 sekunder. Fyll ditt glas med drinken och toppa med din garnering.
 
Bloody Mary
1 glass
 
2 oz Vodka
2 oz Tomato juice
juice of half a lemon
1 teaspoon horseradish
1 dash Worcestershire sauce
2-3 dash tabasco
Fresh basil
1 pinch celery salt
ice
sriracha salt
 
Garnish:
Olives
cornichons or large pickled cucumber
basil
crispy bacon
a good cheese, i use a LÉtivaz (Gruyere is similar). Mozzarella can be very good with this..
 
Drag some lemon juice around the edge of the glass and immerse it in the salt so you get round the edge. Add some basil leaves in the bottom of the glass and add the lemon juice, Muddle. Mix all the ingredients in a shaker with lots of ice and shake for about 10 seconds. Fill your glass with drink and top with your garnish.
 
 
Tänk på att det är salt från många olika ingredienser här så en god och krämig ost är god som bryter av det hela.
 
Remember that it´s salty from many different ingredients here so a good and creamy cheese is good to break it all off.
 
! Trevlig Lördag // Have a great Saturday !
 
 
 

Plättar deluxe (American Pancakes Deluxe)

Publicerad 2016-01-30 12:00:00 i Frukost & Mellis/Breakfast & Snack, Yummi,

God morgon alla fina bloggläsare, min morgon startade med ett rejält lass med plättar och massa godsaker. Kan knappast klaga någonstans på denna frukost. Jag brukar ha i frysta bär i pannkakssmeten innan jag steker dom och idag hade jag i blåbär & hallon, sen smaksatte jag med kanel och vaniljpulver. Som om inte det var rejält med godsaker så toppade jag mina härliga plättar med riven kokos, hasselnötter, pekannötter, färska blåbär, vit och mörk choklad, agave sirap, knaperstekt bacon och chokladganace på sidan om.. Räknar du kalorier så är det dags att klicka dig ifrån denna sida.
 
//Good morning all fine blog readers, my morning started with a big load of american pancakes and lots of goodies. Can hardly complain somewhere on this breakfast. I usually have some frozen berries into pancake batter before frying them and today I use some blueberry & raspberry, and for taste I put cinnamon and vanilla powder. As if that was´nt plenty of goodies I topped my lovely pancakes with grated coconut, hazelnuts, pecans, fresh blueberries, white and dark chocolate, agave syrup, crispy bacon and chokladganace on the side .. If you count calories it´s time to clicki away from this sight.
 
 Perfection on a plate
 
 adding some more agave syrup
 
 
in the dark, a lovely silhouette
 
lights on, let´s digg in
 
Jag finner knappt ord över morgonens frukost, jag är nöjd, lite paltkoma på det men det är Lördag så jag fortsätter jäsa i sängen en stund till. Kram på er..
 
//I can hardly find words of the morning's breakfast, I'm happy and satisfied. It's Saturday so I continue to cuddle in bed for a while. Hugs to you ..
 
Tryck på gilla om du gillar  ↓↓  Press the "gilla" button if you like this

Sockerkaksbakelse med ganache (Sponge cake w. ganache)

Publicerad 2016-01-29 10:26:17 i Bakning/Baking, Choklad/Chocolate, Dessert, Yummi,

Denna sockerkaksbakelse är riktigt god och jag älskar hur syran i hallonen bryter av mot chokladen och vaniljen i sockerkakan. Det är alltså ett vanligt sockerkaksrecept jag gjort och istället för att hälla smeten i en avlång eller rund form så har jag använt vanlig muffinsform i teflon. Detta recept räckte precis för en form med 12 st hål.
 
//This sponge cake pastry is really good and I love how the acid from the raspberries breaks off from the dark chocolateganache and vanilla sponge cake. It´s a normal sponge cake recipe I made and instead of pouring the mixture into an round shape, I have used ordinary muffin tray in Teflon. This recipe was just enough for a form with 12 holes.
 
Sockerkaka
12 st

3 st ägg
2,5 dl strösocker
0.5 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
smör och ströbröd till formen
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljpulver vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten. Smörj och bröa formen sen fyller du muffinsformarna med din smet, till ungefär hälften.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, sockerkakan ska inte vara kladdig.
Låt din sockerkaka svalna något och stjälp sedan upp dom på ett brödgaller.
 
Sponge cake
12 pc

3 eggs
212.5 gr granulated sugar
0.5 tsp vanilla powder (or 1 teaspoon vanilla)
50 g butter
100 ml milk
200 gram flour
10 gram baking powder
1 pinch of salt
butter and bread crumbs to tray
 
Preheat the oven to 347 F degrees. Whisk the eggs, sugar and vanilla powder white and quite fluffy. Melt the butter and stir in the milk, mix it with egg mixture. Mix flour, baking powder and salt and gently invert it into the cake mixture. Grease and sprinkle the tray with bread crumbs, fill the muffin tray, to about half.

Bake in center of oven for about 15 minutes. Try using a stick, sponge cake should not be sticky.
Let your cake cool slightly and then put them on a bread rack.
 
Här är en variant som du kan göra din med din sockerkaka, fyllningen är lime curd och på toppen en italiensk maräng som du bränner av med en gasolbrännare.
 
Lime Curd
3 st lime
0.75 dl strösocker
25 g smör
1 msk maizena eller potatismjöl
1 st ägg
1 st äggula
 
Riv skal och blanda med saft från 2 lime. Koka upp limesaft, limeskal, strösocker och smör. Sila vätskan.

Blanda ut majsstärkelse med saften från den sista limen och rör ner i den varma vätskan. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar.
 
Häll över krämen i en ren burk eller skål och låt svalna.
 
 
This is a version that you can make with your sponge cake, the filling is lime curd and on top an Italian meringue which you burn off with a gas burner.
 
Lime Curd
3 lime
67.5 gram granulated sugar
25 g butter
1 tbsp corn flour or potato flour
1 egg
1 egg yolk
 
Grate the zest and mix with the juice of 2 limes. Boil the lime juice, lime zest, sugar and butter. Strain the liquid. Mix the cornstarch with the juice from the last lime and stir into the hot liquid. Whisk together the eggs and stir them into the liquid, put it back on the stove and simmer, whisking constantly, until the custard thickens.

Pour the custard into a clean jar or bowl and let cool.
 
Yum, right!?
 
 
I denna bakelse så är chokladen en ganache och den var enkel att göra, jag fick tipsen av Fredrik som driver bloggen Frallans matblogg ang ganachen och detta recept kommer jag göra många fler gånger.
 
 
Chokladganache
100 g grädde
15 g glykos
100 g mök choklad
10 g mjukt smör
 
Koka upp grädde och glykos, häll över chokladen. Blanda väl med slickepott. Rör i smör och stavmixa ganachen slät. Täck med plastfilm och låt stå i rumstemperatur till nästa dag, ganachen är då spritsbar.
 
In this pastry that is a chocolate ganache and it´s simple to make, I´ve got the tip from Fredrik who runs the blog Frallans Matblogg.
 
 
Chocolate ganache
100 g cream
15 g glucose
100 g dark chocolate
10 g soft butter
 
Boil the cream and glucose, pour over the chocolate. Mix well with a spatula. Stir in the butter and use a hand blender to mix the ganachen smooth. Cover with plastic wrap and leave at room temperature until the next day, ganachen is then pipeable.
 
Trevlig helg // Have a nice weekend
 

Om

Min profilbild

Linda

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela